Uleiul de cocos previne cariile dentare

1 2 jpg jpeg

Ei au descoperit că substanţele din compoziţia uleiului pot ataca bacteria care produce cariile.

Echipa de cercetători de la Institutul de Tehnologie ,, Athlone” din Irlanda a testat mai întâi acţiunea antibacterială pe care o are uleiul în starea sa naturală, dar şi pe cel care a fost tratat.

Uleiurile au fost testate împotriva tulpinelor de bacterii Streptococcus, care se găsesc în cavitatea bucală. Astfel, oamenii de ştiinţă au observat că uleiul inhibă puternic creşterea şi dezvoltarea acestor bacterii.

,,Cariile dentare sunt o problemă care afectează 60-90% dintre copii, dar şi adulţi. Uleiul de cocos este o alternativă când vine vorba de îngrjirea dentară, mai ales că nu conţine alţi aditivi şi dă rezultate folosind chiar şi o cantitate mică. Având în vedere că rezistenţa la antibiotice e din ce în ce mai întâlnită, e important să ne îndreptăm atenţia asupra altor modalităţi de combatere a infecţiilor microbiene”, a afirmat Damien Brady, medicul care a condus cercetarea.

Oamenii de ştiinţă au prezentat rezultatele cercetării în cadrul Conferinţei Internaţionale de toamnă de Microbiologie de la Universitatea ,,Warwick", din Marea Britanie.