Uleiul de cocos curăţă şi albeşte dantura. Iată cum!

1 2 jpg jpeg

Astfel, uleiul de nucă de cocos, se foloseşte în tratamentele de îngrijire a pielii şi părului, pentru creşterea imunităţii, menţinerea nivelului de colesterol, îngrijirea dentară, rezistenţa oaselor şi multe altele.

Cercetătorii recunosc calităţile uleiului de cocos în îngrijirea orală

În India, uleiul de cocos este folosit pentru îngrijirea danturii încă din cele mai vechi timpuri. Pe lângă albirea dinţilor, uleiul de cocos oferă strălucire pielii, ţine răcelile la distanţă şi este un ajutor de nepreţuit în caz de epuizare.

Astfel, oamenii de ştiinţă au confirmat recent o practică străveche indiană, potrivit căreia mestecarea unei linguriţe de ulei de cocos, în fiecare dimineaţă (timp de 20 de minute), pe stomacul gol, previne formarea plăcii şi a bolilor gingivale.

În urma studiilor efectuate, cercetătorii au constatat că procedura sus menţionată a redus semnificativ placa bacteriană şi afecţiunile gingivale datorită acidului lauric din compoziţia uleiului de cocos, acesta având efecte antiinflamatorii şi antimcrobiene dovedite.

Iată cum îţi poţi curăţa dinţii folosind ulei de cocos

Procedeul este foarte simplu: trebuie să iei o lingură de ulei de cocos şi să o plimbi energic prin gură, timp de 15-20 de minute. La final, se va scuipa totul în vasul de toaletă, nicidecum în chiuvetă, deoarece saliva este plină de bacterii şi placă.

Pe măsură ce uleiul este plimbat prin gură, pe lângă gingii, dinţi, limbă, acesta continuă să extragă toxinele, devenind la sfârşit foarte vâscos şi alb. Odată ce uleiul a ajuns în această stare, adică după vreo 10-20 minute, el trebuie scuipat, până când nu se reabsorb toxinele.

Indicat este ca după scuiparea uleiului să se clătească gura cu apă de gură, iar apoi să se efectueze periajul obişnuit.

Foloseşte ulei de cocos presat la rece şi nerafinat.