Uleiul care încetineşte procesul de îmbătrânire
Specialiştii susţin că o altfel de alimentaţie poate amâna apariţia semnelor îmbătrânirii, cum sunt pierderile de auz, dar şi declinul mental.
Dintre diferitele tipuri de grăsimi, oamenii de ştiinţă spun că acizii graşi care se găsesc în uleiul de cocos aduc nenumărate beneficii sănătăţii. Aceştia nu numai că pot întârzia procesul de îmbătrânire, ci ajută şi la repararea celulelor.
Pe perioada studiului, cercetătorii au analizat efectele acestori tipuri de acizi graşi din uleiul de cocos asupra daunelor la nivelul ADN-ului a mai multor cobai.
Astfel, ei au observat că acizii au ajutat la întârzierea procesului de îmbătrânire a creierului.
,,Cercetarea noastră a arătat că dieta bogată în grăsimi sănătoase, cum sunt şi cele din uleiul de cocos, poate întârzia procesul de îmbătrânire, mai ales când vine vorba de creier. În plus, introducerea acestui tip de ulei în alimentaţie ajută la repararea daunelor ADN-ului”, a precizat Morten Scheibye-Knudsen, profesor la Institutul Naţional de Sănătate.
Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Cell Metabolism”.