Uită de dietă! Iată ce te ajută să slăbeşti!

1 2 jpg jpeg

Rezultatele celui mai recent studiu în domeniu au arătat că stilul sedentar de viaţă, statul jos timp îndelungat, dar şi fumatul cresc destul de mult riscul de deces timpuriu.

După ce au făcut mai multe analize, specialiştii de la Universitatea din Texas (SUA) au ajuns la concluzia că persoanele care stau în medie mai mult de 6 ore pe zi în picioare îşi menţin mai uşor greutatea. Mai exact, riscul de a creşte în greutate este redus (cu o treime (cu 32%) .

Pe perioada studiului, cercetătorii au analizat obiceiurile zilnice în cazul a 7.000 de adulţi. În primă fază, specialiştii au verificat indicele de masă corporală în cazul participanţilor, cât timp din zi petreceau stând jos, dar şi care era circumferinţa în talie.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că voluntarii care petreceau o bună parte din zi în picioare erau mai puţin predispuşi obezităţii, spre deosebire de voluntarii care stăteau mai mult timp jos.

De asemenea, oamenii de ştiinţă erau de părere că voluntarii care petreceau o jumătate de zi stând jos aveau un risc cu 59% mai crescut să ajungă să aibă probleme cu greutatea.

„De cele mai multe beneficii pentru sănătate au parte persoanele care stau mai mult timp din zi în picioare, dar şi cele care fac mişcare“, a afirmat Kerem Shuval, cercetător în cadrul Universităţii din Texas. Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Clinicii Mayo „Proceedings“.