Tumorile măduvei spinării - de la diagnostic la tratament (P)

1 2 jpg jpeg

Cancerul măduvei spinării este de mai multe tipuri în funcţie de celulele afectate, printre care:

- Leucemia - Limfomul - Mielomul (cu forma agravantă, denumită mielomul multiplu) - Limfomul Hodgkin şi limfomul Non-Hodgkins. (H2) Tumorile măduvei spinării - de la diagnostic la tratament

Zafer Gulbaş, Prof.Dr. în Medicină Internă şi Hematologie, spune că pentru a diagnostica un tip de cancer al măduvei spinării sunt necesare atât teste imagistice, cât şi teste de laborator, cum ar fi biopsia, dar şi teste de sânge şi urină.

Odată ce pacientul a fost diagnosticat cu o formă de cancer al măduvei spinării, medicul împreună cu echipa multidisciplinară analizează cu atenţie metodele de tratament cele mai eficiente.

Expertul Centrului Medical Anadolu din Turcia susţine că opţiunile de tratament sunt complexe. Printre acestea se numără:

- Transplantul de celule stem

- Radioterapia cu robotul Truebeam.

- Chimioterapia.

“Încă de la dezvoltarea programului nostru de hematologie oncologică şi transplant de celule stem dezvoltat în anul 2010, am realizat peste 1000 de operaţii de transplant de celule stem. În acest moment, deţinem cel mai dezvoltat program de acest gen din Turcia, şi realizăm peste 250 de operaţii de transplant în fiecare an“, a declarat Zafer Gulbaş, Prof.Dr. în Medicină Internă şi Hematologie la Centrul Medical Anadolu.

În cadrul aceste secţii medicale, fiecare persoană este consultată de o echipă de medici, asistenţi, manageri de caz, dieteticieni, care sunt specializaţi în îngrijirea persoanelor ce au beneficiat de o operaţie de transplant de celule stem.

Experţii de la Centrul Medical Anadolu au tratat cu succes leucemie limfatică cronică, leucemie mieloidă acută, limfomul Hodgkin şi Non-Hodgkin, anemia aplastică, tulburările mieloproliferative cronice, inclusiv la adulţii.

Specialistul de la Centrul Medical Anadolu spune că există o serie de afecţiuni ce pot fi tratate cu ajutorul transplantului de celule stem, printre care:

• Limfomul Non-Hodgkin

• Limfomul Hodgkin

• Mielom multiplu

• Anemia aplastică sau bolile autoimune (scleroderma, lupus-ul şi artrita reumatoidă).

În cazul unui transplant de celule stem, pacientul intră într-un proces de monitorizare pe termen lung. Acest proces este elaborat în mod personalizat pentru fiecare pacient, în funcţie de medicaţie, gradul de recuperare imunitară, sindromul grefă versus gazdă şi alte complicaţii ce se pot dezvolta.