Tu speli carnea de pui înainte s-o găteşti? Iată de ce NU e bine!

3 2 jpg jpeg

Ca de obicei, spălatul fructelor, al legumelor şi cărnurilor este necesar pentru menţinerea sănătăţii. Însă, în cazul puiului, care are pe suprafaţa sa bacterii de tipul campylobacter, riscul de îmbolnăvire este unul foarte mare. Cercetătorii britanici recomandă să eviţi să speli carnea. Campylobacter se poate răspândi cu uşurinţă şi este nevoie de doar câteva bacterii pentru a se produce îmbolnăvirea. Intoxicaţia alimentară ar putea fi cauzată de prepararea insuficientă a puiului, mai precis în timpul procesului termic campylovbacter nu este distrus. Poţi însă să-ţi protejezi familia ţinând cont de unele tipsuri de preparare a mâncării. Acoperă carnea de pui şi dă-o la rece O modalitate sănătoasă de a scăpa de impurităţi este să ţii carnea la rece, în compartimentul de jos al frigiderului, pentru ca sucul să nu se scurgă peste alte alimente şi să le contamineze. Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro