Tu ce cunoştinţe ai despre metodele contraceptive?

1 2 jpg jpeg

Studiul, realizat online pe 4.199 de femei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, a evidenţiat că multe dintre acestea au anumite idei preconcepute cu privire la metodele de contracepţie.

În plus, o mare parte dintre cele care folosesc metode contraceptive şi-ar dori să le schimbe, însă nu au cunoştinţe despre celelalte variante.

Potrivit studiului, prezentat la Congresul Internaţional al Contracepţiei şi al Sănătăţii Reproducerii de la Atena (Grecia), majoritatea femeilor folosesc pilula contraceptivă şi destul de puţine contracepţia de lungă durată.

,,Femeile, împreună cu medicul lor specialist, trebuie să ia în calcul stilul de viaţă al fiecăreia atunci când îşi aleg metoda contraceptivă. Suntem responsabili, de asemenea, să informăm pacientele cu privire la toate metodele contraceptive şi să înlăturăm ideile preconcepute”, a precizat medicul Diana Mansour, consultant în Ginecologie Comunitară şi Sănătatea Reproducerii şi şefă a secţiei de Sănătate Sexuală din cadrul Spitalului ,,Newcastle" din Anglia.

Cercetarea, realizată în nouă ţări, a arătat că pilula contraceptivă este metoda cel mai des folosită, de către 44% dintre femei, iar mai puţin de 10% dintre participante folosesc metodele contraceptive cu acţiune îndelungată (injecţiile hormonale, implanturile hormonale, dispozitive sau sisteme intrauterine).