Truc pentru ca micuţii să mănânce legume

1 2 jpg jpeg

Pe parcursul studiului, o echip─â de cercet─âtori de la Universitatea din Oregon (SUA) a urm─ârit obiceiurile alimentare a 75 de copii cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 3 ┼či 5 ani.

Copiii au m├óncat mai multe legume, precum morcov ┼či ardei gras, dac─â au avut al─âturi de m├óncare ┼či un pahar de ap─â, au observat cercet─âtorii.

Situa┼úia este ├«ns─â diferit─â dac─â p─ârin┼úii obi┼čnuiesc s─â dea copilului ├«n timpul mesei b─âuturi r─âcoritoare sau sucuri de fructe f─âcute ├«n cas─â.

,,Copiii ├«nva┼ú─â de mici s─â asocieze alimente ├«ntre ele, cum ar fi cele dulci cu cele dulci, fie b─âuturile r─âcoritoare cu alimentele mai s─ârate. Dac─â i se d─â un pahar cu ap─â, copilul nu va bea foarte mult, spre deosebire de un suc. ├Än plus, dac─â i se ofer─â ap─â i se formeaz─â ┼či un obicei alimentar s─ân─âtosÔÇŁ, a afirmat Bettina Cornwell, coautoarea studiului.

Oferirea unui pahar de ap─â ├«n timpul mesei poate fi considerat─â o schimbare simpl─â ┼či eficient─â din punct de vedere alimentar, mai ales poate fi de ajutor pentru prevenirea obezit─â┼úii, a c─âror num─âr de cazuri este ├«n cre┼čtere.