Treburile casnice te ajută să-ţi menţii silueta

1 2 jpg jpeg

Mai exact, oamenii de ştiinţă americani susţin că treburile casnice sunt o bună soluţie când vine vorba de păstrarea greutăţii, dar şi de ajutor în cazul persoanelor care au probleme cu kilogramele în plus.

Aceştia spun că datul cu mopul pe podele timp de o oră poate arde până la 200 de calorii. În urma analizării obiceiurilor zilnice în cazul mai multor participante, cercetătorii de la Universitatea Manchester şi cei de la Universitatea Royal Holloway din Londra au ajuns la concluzia că femeile petrec tot mai puţin timp făcând treburi casnice, de ajutor fiind toate electrocasnicele care sunt menite să ne facă viaţa mai uşoară.

De asemenea, nici numărul celor care obişnuiesc să facă de regulă activitate fizică nu este foarte ridicat, de aceea cazurile de supraponderabilitate sunt tot mai multe.

„Mai bine ar fi dacă am merge în magazine şi am umple coşurile cu fructe, legume şi alte alimente sănătoase, nu doar cele care se prepară foarte uşor şi conţin ingrediente nu tocmai bune pentru sănătate. La fel de important este să nu uităm şi de mişcare, fie că este vorba de mersul la sală sau de treburile clasice“, a afirmat Melanie Luhrmann, cercetător britanic.

Concluziile studiului au arătat că femeile fac în prezent cu 20% ami puţine treburi casnice, spre deosebire de cele din anii 1980.