Tratamente pentru eliminarea transpiraţiei excesive

1 2 jpg jpeg

Hiperhidroza, sau transpira┼úia excesiv─â, este o tulburare a organismului, care nu reprezint─â un pericol pentru s─ân─âtatea persoanei afectate. Cu toate acestea, ea poate avea implica┼úii uria┼če asupra bun─âst─ârii sociale. Potrivit exper┼úilor, 3% din popula┼úia lumii se confrunt─â cu transpira┼úia excesiv─â, femeile fiind afectate mai des dec├ót b─ârba┼úii. Totu┼či, procentul este posibil s─â fie mult mai mare, deoarece pu┼úini sunt cei care se duc la medic atunci c├ónd sesizeaz─â aceast─â anomalie.

Potrivit unui studiu, p├ón─â la 50% dintre persoanele cu transpira┼úie excesiv─â se simt mai pu┼úin ├«ncrez─âtoare ├«n for┼úele proprii. Frustrarea, depresia ┼či jena sunt alte rezultate ale hiperhidrozei.

Tratamentele aplicate local

Cel mai des folosit tratament r─âm├óne antiperspirantul. Dar, de cele mai multe ori, cele comune nu dau rezultate. Antiperspirantele special concepute pentru hiperhidroz─â blocheaz─â canalele care duc la glandele sudoripare ale pielii, pentru a preveni transpira┼úia s─â ajung─â la suprafa┼ú─â. Ingredientele active sunt s─âruri metalice, cel mai frecvent compu┼či de aluminiu, cum ar fi clorur─â de aluminiu. Acestea trebuie administrate numai la recomandarea doctorului ┼či nu pe r─âni deschise (cum ar fi t─âieturi, sau alte leziuni).

Cite┼čte mai mult despre acest subiect AICI.