Tratamente naturiste. 6 remedii pentru afecţiunile prostatei

1 2 jpg jpeg

Prostata este o glandă anexă a aparatului genital masculin, de mărimea unei nuci, situată sub vezica urinară, ce prezintă riscul dezvoltării unor afecţiuni cu consecinţe grave odată cu înaintarea în vârstă. Atunci când funcţionarea normală a prostatei este afectată, pot apărea următoarele probleme: prostatită, o inflamare a glandei prostate care apare de obicei ca urmare a unei infecţii, hipertrofia (mărirea) glandei prostate sau cancerul de prostată, care, în general, este asimptomatic.

Forma cronică apare frecvent la persoanele care depăşesc vârsta de 40 de ani, din cauza unor tulburări de echilibru hormonal, atingând o frecvenţă de aproximativ 30% din numarul bărbaţilor.

Manifestările clinice ale afecţiunilor prostatei sunt: urinările frecvente, durerile pelviene şi abdominale, incontinenţa urinară, infecţii ale tractului urinar, senzaţie dureroasă ce radiază în zona lombară, şolduri şi picioare. Afecţiunile prostatei sunt însoţite adesea de hematurie (prezenţa sâgelui în urină) şi nocturie (urinări involuntare în timpul nopţii).

Daca vă număraţi printre pacienţii care prezintă afecţiuni ale prostatei, trebuie să stiţi că, tratarea afecţiunilor prostatei se poate face şi cu ajutorul plantelor medicinale. Iată câteva remedii naturiste pentru bolile de prostată:

1. Sucul de urzică Substanţele din urzică dau un impuls uriaş sistemului imunitar, crescând în mod substanţial limfocitele antitumorale. Proprietăţi excelente în tratarea bolilor de prostată au şi rădăcinile urzicii. Doctorul Hans Wagner afirma în revista de medicina „Phytomedicine" că extractul de urzică este mult superior medicamentului antiinflamator Indometacin. Se recomandă să se consume câte 2 pahare/zi, cură îndelungată.

2. Suc de pătlagină

...............................

Află pe Antena Satelor mai multe detalii despre cum poţi vindeca afecţiunile prostatei prin TRATAMENTE NATURISTE.