Trăim mai mult. Află cu cât!

1 2 jpg jpeg

„La nivel mondial, speranţa de viaţă a crescut de la 64 de ani, cât era în 1990, la 70 de ani în 2011. Este un lucru spectaculos. În medie, speranţa de viaţă a crescut cu opt ore pe zi în ultimii 20 de ani”, a declarat Colin Mathers, reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În 2011, în lume, speranţa de viaţă era de 72 de ani la femei şi de 68 de ani la bărbaţi.

Un bărbat în vârstă de 60 de ani se poate aştepta să mai trăiască 19 ani, în timp ce o femeie de aceeaşi vârstă îşi mai poate adăuga încă 21 de ani, cu doi ani mai mult ca în 1990.

Această creştere este explicabilă prin reducerea mortalităţii infantile, mai ales în China şi în India, unde speranţa de viaţă s-a mărit la şapte ani în ultimele două decenii. În schimb, speranţa de viaţă a cunoscut o scădere în Coreea de Nord, în Africa de Sud, Lesotho, Zimbabwe şi în Libia.

„Probabil se va înregistra o încetinire doar dacă terapia genică şi alte astfel de realizări ştiinţifice vor schimba acest lucru. Unii susţin că rata crescută a obezităţii influenţează speranţa de viaţă, însă până acum nu s-a constatat acest lucru”, a declarat Colin Mathers.