Tot mai mulţi români citesc etichetele alimentelor

1 2 jpg jpeg

Printre informaţiile verificate de români pe etichetă pe primul loc se află numărul de calorii, urmat de aportul nutritiv, dar şi beneficiile pentru sănătate.

Mai mult de jumătate dintre românii intervievaţi sunt preocupaţi de existenţa aditivilor alimentari în produsele existente la rafturi. Cu toate acestea, la nivelul populaţiei studiate nu este clară distincţia dintre aditivii naturali, fără efecte negative asupra sănătăţii şi cei artificiali, nerecomandaţi pentru o alimentaţie echilibrată.

În consecinţă, 3 din 10 persoane care locuiesc la oraş sunt de părere că toate E-urile dăunează grav sănătăţii, în timp ce 4 din 10 orăşeni înţeleg că există aditivi alimentari fără efecte negative asupra sănătăţii.

Persoanele din mediul urban dezaprobă adăugarea aditivilor pentru culoare sau aromă, fie pentru a menţine prospeţimea produsului, dar tind să fie mai indulgenţi cu aditivii adăugaţi pentru a reduce numărul de bacterii dăunătoare din alimente.

Studiul, realizat de EXACTCC pentru unul dintre brandurile româneşti, s-a desfăşurat în perioada 23-24 iulie pe un eşantion de 448 de respodenti cu educaţie superioară, cu vârsta cuprinsă între 25-45 de ani, rezidenţi în oraşe cu mai mult de 50.000 de locuitori.