Tot mai mulţi adolescenţi fac sex neprotejat

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii susţin că este foarte important ca adolescenţii să primească informaţii corecte referitoare la implicaţiile sexului neprotejat, mai ales că sarcinile la vârste fragede au devenit o problemă de sănătate publică în multe ţări.

Un recent sudiu finanţat de o importantă companie farmaceutică şi susţinută de 11 organizaţii non-guvernamentale a arătat că a crescut numărul tinerilor care practică sex fără a se proteja contra sarcinii sau a bolilor cu transmitere sexuală (111% în Franţa, 39% în SUA şi 19% în Marea Britanie).

La această cercetare au participat mai mult de 6.000 de adolescenţi din 26 de ţări (printre care Polonia). În Europa, doar un sfert dintre voluntari au răspuns că primesc educaţie sexuală la şcoală. În schimb, în America Latină şi în SUA, trei sferturi dintre adolescenţi au la şcoală ore de educaţie sexuală. Mulţi dintre adolescenţi au răspuns că sunt prea jenaţi pentru a cere personalului specializat informaţii referitoare la contracepţie. Mai mult de o treime dintre adolescenţii din Egipt cred că baia după un contact sexual poate preveni o sarcină, iar mai mult de un sfert dintre tinerii din Thailanda şi din India cred că sexul în perioada menstruală este o metodă contraceptivă.