Tot mai multe cazuri de cancer mamar

1 2 jpg jpeg

În primele opt luni ale acestui an au fost diagnosticate în medie 23 de cancere la sân pe lună, în timp ce în 2012 media lunară a fost de cinci cancere mamare descoperite, arată rezultatele unui studiu realizat de Donna Medical Center.

În acelaşi timp, s-a constatat creşterea numărului de cazuri de cancer mamar diagnosticat la femei tinere, sub 40 ani, în conformitate cu studiile internaţionale care arată creşterea numărului de cancere la sân în stadii avansate la categoria de vârstă 25-39 de ani.

2 jpg jpeg

,,Creşterea numprului de cazuri de cancer din ultima perioadă este îngrijorătoare. Şi vârsta la care această afecţiune este diagnosticată a scăzut în ultimii ani. În centrul nostru cea mai tânărăr pacientă la care a fost depistat acest tip de cancer avea 21 de ani. Ceea ce este important să reţinem este că testele preventive (ecografie mamară, mamografie) pot depista din timp boala, ceea ce creşte şi şansele de tratarea. Ne dorim ca prin tot ceea ce facem să îndeplinim misiunile după care ne ghidăm: evaluarea corecta a stării de sănătate a pacientelor, creşterea nivelului de conştientizare şi educare asupra prevenţiei şi necesităţii controalelor de rutină, precum şi implicarea prin campanii şi acţiuni specifice, de tip social în comunitatea feminină”, a spus dr. Elena Claudia Teodorescu, fondator Donna Medical Center.

Recent, centrul medical împreună cu Hospice Casa Speranţei a iniţiat un Grup de suport pentru pacientele cu cancer de sân şi limfedem. Mai multe informaţii se găsesc la www.donna-medicalcenter.ro/.