TOT ce nu ştiai despre BANANE! De ce este IMPORTANT să le incluzi în ALIMENTAŢIE

1 2 jpg jpeg

- Specialiştii susţin că bananele sunt benefice în curele de slăbire pentru că nu au foarte multe calorii, însă sunt foarte bogate în substanţe nutritive. În plus, au şi un conţinut ridicat de fibre şi de potasiu. Experţii spun că persoanele care au în organism o cantitate mare din acest mineral îşi scad riscul accidentului vascular cu 24%. În plus, banana protejează împotriva ulcerului.

- Fiind bogate în potasiu, bananele au proprietăţi antiacide şi pot fi folosite pentru a scăpa de arsurile stomacale. Astfel, specialiştii le recomandă persoanelor care suferă de această afecţiune să consume banane de trei-patru ori pe săptămână. O altă soluţie naturistă pentru a scăpa de arsuri o reprezintă ceaiul de muşeţel.

- Electroliţii din banane hrănesc organismul şi ajută la calmarea problemelor digestive de tot soiul. Fibrele şi pectina din acestea, de asemenea, ajută la menţinerea unui proces digestiv sănătos şi la eliminarea toxinelor.

- Sprijină funcţiile cognitive şi ţin depresia departe! Banana este o sursă preţioasă de triptofan, precursorul serotoninei, neurotransmiţătorul responsabil cu plăcerea, starea de bine şi reglarea dispoziţiei.

- Bananele sunt indicate hipertensivilor. Potasiul are proprietatea de a regla presiunea sângelui şi de a accelera metabolismul. În plus, banana este un fruct săţios, ideal pentru micul dejun.

- Dacă ai petrecut până târziu, unul dintre cele mai rapide moduri de a vindeca mahmureala este un milkshake de banane, lapte îndulcit cu miere. Bananele calmează stomacul şi, cu ajutorul mierii, reglează nivelul de zahăr din sânge, în timp ce laptele calmează şi rehidratează organismul. În plus, este o băutură pur şi simplu delicioasă!

- Nutriţioniştii recomandă consumul de banane în special persoanelor care fac sport. Ei susţin că înaintea unui antrenament intens la sală este recomandat să consumi două banane.

Citeşte continuarea articolului AICI