Top 4 alimente pentru o vedere EXCELENTĂ

2 jpg jpeg

Spanacul

Această legumă este o sursă grozavă de caroten, în special de luteină. Optometristul american Stuard a testat efectele luteinei pe 90 de subiecţi. Cei care au consumat 10 mg de luteină în fiecare zi, timp de un an, şi-au redobândit din calităţile vizuale pierdute.

Claritatea vederii şi contrastul culorilor au crescut, iar riscul orbirii a devenit mult mai mic. Aşadar, include în dieta ta alimente care au în compoziţie luteină, precum spanacul, varza ori salata verde.

Stafidele

Şi stafidele protejează ochii. Cum se explică acest fenomen? Fitonutrienţii polifenolici din stafide protejează ochii împotriva radicalilor liberi care cauzează cataracta, orbirea, degenerarea maculară şi alte boli ale ochilor.

Ouăle

Din alimentaţia ta nu ar trebui să lipsească nici ouăle, pentru a nu suferi de cataractă. Ouăle conţin din plin cisteană, lecitină, sulf, luteină şi amino-acizi. Toţi aceşti compuşi previn cataracta.

Vinul

Poate că nu te aştepţi la acest lucru, însă vinul este excelent pentru menţinerea vederii. Evident, ca acest lucru să se întâmple, nu trebuie să bei vin în exces. Este suficient 150 de ml de vin, de 2 ori pe săptămână.