Top 3 greşeli de beauty de evitat la plajă

1 2 jpg jpeg

Pe timp de vară, cea mai importantă grijă a femeilor ar trebui să o reprezinte protecţia tenului şi a corpului. Astfel, alegerea corectă a produselor de protecţie solară atât pentru ten, corp, cât şi pentru păr, precum şi a cosmeticelor şi accesoriilor de plajă sunt principalele aspecte ce pot face diferenţa dintre o vacanţă reuşită şi un fiasco.

Nu foloseşti protecţie solară după plajă

Una dintre cele mai răspândite erori în rândul femeilor este ignorarea îngrijirii pielii chiar şi după expunerea la soare. Desigur, cremele sau loţiunile de plajă cu un SPF potrivit tipului de piele sunt un must-have în geanta de plajă, însă, la fel de importante sunt şi produsele menite să calmeze şi să răcorească pielea după expunere, oferindu-i totodată o hidratare îndelungată.

În acest sens, sunt recomandate texturile uşoare, care se absorb uşor în piele, şi extracte fresh, precum mentă sau aloe vera.

De asemenea, un alt aspect des omis în această perioadă este îngrijirea corectă a părului. Cu produse adecvate se poate întări şi proteja firul de păr şi chiar preveni decolorarea acestuia în urma expunerii la soare.

„În această perioadă, tratamentele speciale pe bază de ingrediente naturale, precum uleiul de argan, se bucură de cele mai multe aprecieri, creme hidrantante şi uleiuri pentru păr”, a menţionat Angela Ţiboc, Director al Diviziei de Fashion&Lifestyle a SOLE.

Porţi bijuterii multe

Ochelarii de soare, pălăria şi, bineînţeles, geanta de plajă sunt singurele accesorii de care este nevoie pe malul mării ori la piscină. Pe lângă faptul că bijuteriile vor împiedica un bronz uniform, soarele, apa sărată şi nisipul pot avea un efect dăunător asupra acestora.

Astfel, în ceea ce priveşte accesoriile, prima recomandare a specialiştilor este o geantă. Suficient de încăpătoare pentru a cuprinde atât produsele de protecţie solară, cât şi celelalte articole care ar putea asigura o zi confortabilă la mare, geanta SOLE este primul produs propriu al companiei, disponibil în ediţie limitată, doar până la finalul sezonului.

Pentru o notă de efect însă, sputeţi înlocui bijuteriile cu tatuaje temporare. Elegante, uşor de utilizat şi de îndepărtat, acestea sunt rezistente la apă şi pot atrage atenţia într-un mod deosebit, fiind potrivite la o petrecere de seară.

Machiajul strident nu-şi are locul la plajă

Printre alte produse ce nu ar trebui să se regăsească în geanta de plajă a unei femei se numără şi fardul de pleoape, tuşul de ochi sau rujurile închise la culoare. Pentru zilele petrecute la mare ori la piscină, se poate opta doar pentru un look natural, care să permită tenului să respire.

„Cel mai important produs cosmetic recomandat în perioada de vară este, cu siguranţă, un primer iluminator care să stimuleze strălucirea naturală a pielii. De altfel, dacă se simte nevoia de a adăuga mici detalii, acestea ar trebui să fie produse de bază precum un rimel rezistent la apă şi un gloss hidratant”, a încheiat Angela Ţiboc.