Ţii telefonul în buzunar? Iată ce rişti!

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii au descoperit că bărbaţii care îşi ţin telefonul mobil în buzunar mai mult de patru ore riscă să sufere de impotenţă.

Pentru cercetare, oamenii de ştiinţă au recrutat 20 de bărbaţi car aveau probleme erectile cu 6 luni înainte de începerea studiului şi alţi 10 care nu aveau probleme de sănătate.

După ce au fost împărţiţi în două grupuri, participanţii au răspuns la mai multe întrebări legate de viaţa sexuală şi au fost evaluaţi în funcţie de Indexul Internaţional al Disfuncţiilor Erectile.

În plus, ei au fost chestionaţi în legătură cu obiceiurile legate de folosirea telefonului mobil.

Deşi aveau un nivel de testosteron similar, o parte dintre participanţi întâmpinau probleme legate de viaţa sexuală, iar unii obişnuiau să ţină mai mult timp telefoanele mobile în buzunare.

,,Rezultatele obţinute arată că există o anumită legătură între folosirea telefonului mobil şi riscul de apariţie a disfuncţiile erectile. Dintre participanţi, cei care foloseau mai des mobilul sau obişnuiau să-l ţină mai mult timp în buzunare erau mai predispuşi tulburărilor sexuale”, a afirmat autorul studiului Badereddin Mohamad Al-Ali.

Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Europei Centrale de Urologie.