┼óii telefonul ├«n buzunar? Iat─â ce ri┼čti!

1 2 jpg jpeg

Mai exact, speciali┼čtii au descoperit c─â b─ârba┼úii care ├«┼či ┼úin telefonul mobil ├«n buzunar mai mult de patru ore risc─â s─â sufere de impoten┼ú─â.

Pentru cercetare, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au recrutat 20 de b─ârba┼úi car aveau probleme erectile cu 6 luni ├«nainte de ├«nceperea studiului ┼či al┼úi 10 care nu aveau probleme de s─ân─âtate.

Dup─â ce au fost ├«mp─âr┼úi┼úi ├«n dou─â grupuri, participan┼úii au r─âspuns la mai multe ├«ntreb─âri legate de via┼úa sexual─â ┼či au fost evalua┼úi ├«n func┼úie de Indexul Interna┼úional al Disfunc┼úiilor Erectile.

În plus, ei au fost chestionaţi în legătură cu obiceiurile legate de folosirea telefonului mobil.

De┼či aveau un nivel de testosteron similar, o parte dintre participan┼úi ├«nt├ómpinau probleme legate de via┼úa sexual─â, iar unii obi┼čnuiau s─â ┼úin─â mai mult timp telefoanele mobile ├«n buzunare.

,,Rezultatele ob┼úinute arat─â c─â exist─â o anumit─â leg─âtur─â ├«ntre folosirea telefonului mobil ┼či riscul de apari┼úie a disfunc┼úiile erectile. Dintre participan┼úi, cei care foloseau mai des mobilul sau obi┼čnuiau s─â-l ┼úin─â mai mult timp ├«n buzunare erau mai predispu┼či tulbur─ârilor sexualeÔÇŁ, a afirmat autorul studiului Badereddin Mohamad Al-Ali.

Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Europei Centrale de Urologie.