Ţigara electronică nu te ajută să renunţi la fumat

1 2 jpg jpeg

Potrivit rezultatelor studiului, dispozitivele electronice sunt o alternativ─â numai pentru o scurt─â perioad─â de timp, deoarece fum─âtorii se vor ├«ntoarce la vechiul obicei ├«n aproximativ ┼čase-opt luni mai t├órziu.

Cercet─âtorii avertizeaz─â c─â ┼úig─ârile electronice provoac─â tuse seac─â, irita┼úii ale g├ótului, respira┼úie dificil─â, dar ┼či probleme mai grave, cum ar fi b─ât─âi neregulate ale inimii.

Autorul principal al studiului, medicul Riyad al-Lehebi de la Universitatea din Toronto, spune că nu există până acum dovezi care să arate că ţigările electronice ar fi eficiente în oprirea fumatului.

,,Fumatul r─âm├óne cauza principal─â a mor┼úilor premature ├«n Regatul Unit, iar noi ├«ncuraj─âm fum─âtorii care vor s─â renun┼úe s─â ├«ncerce mai ├«nt├ói metodele sigure, cum ar fi programele specializate de ├«ntrerupereÔÇŁ, informeaz─â Penny Woods, ┼čeful executiv al Funda┼úiei Britanice a Pl─âm├ónului (British Lung Foundation).

Dezavantajul ţigărilor electronice este că sunt compuse din diverse substanţe nestandardizate sau ale căror efecte sunt încă necunoscute, în timp ce vaporii emanaţi de ţigara electronică afectează sănătatea plămânilor.

Studiul a fost realizat pe un e┼čantion de 2.223 de persoane ┼či prezentat la Conferin┼úa Interna┼úional─â a Societ─â┼úii Americane de Chirurgie Toracic─â, ├«n Denver.