Testul care poate DIAGNOSTICA bolile mintale analizând doar privirea

1 2 jpg jpeg

Specialiştiiau folosit camere speciale pentru a urmări mişcările ochilor pacienţilor, în timp ce aceştia se uitau la un ecran.

Afecţiuni greu de diagnosticat prin metodele tradiţionale

Aceştia au explicat că oamenii care suferă de schizofrenie pot explora imaginile mai puţin decât cei care suferă de alte tulburări mintale. Ei au obiceiul de a-şi menţine privirea mai mult timp pe anumite obiecte, însă analizează mai puţine puncte din imaginea de ansamblu.

Pe de altă parte, persoanele care suferă de tulburarea bipolară sau depresie severă au diferenţe mai subtile în ceea ce priveşte vizualizarea unei imagini. Aceste trei afecţiuni mintale au simptome similare, motiv pentru care sunt greu de diagnosticat prin metodele tradiţionale.

Diagnostichează o tulburare mintală în doar 30 de minute

„ Acest test oferă rezultate cu o acurateţe de 95% şi diagnostichează o tulburare mintală, care prin metodele tradiţionale ar fi recunoscută după câţiva ani, în doar 30 de minute”, a mai explicat Nair.

Însă, oamenii de ştiinţă au mărturisit ca va mai fi nevoie de teste viitoare înainte ca tehnologia să poată fi utilizată în diagnosticarea pacienţilor.