Testul care poate DIAGNOSTICA bolile mintale analizând doar privirea

1 2 jpg jpeg

Speciali┼čtiiau folosit camere speciale pentru a urm─âri mi┼čc─ârile ochilor pacien┼úilor, ├«n timp ce ace┼čtia se uitau la un ecran.

Afecţiuni greu de diagnosticat prin metodele tradiţionale

Ace┼čtia au explicat c─â oamenii care sufer─â de schizofrenie pot explora imaginile mai pu┼úin dec├ót cei care sufer─â de alte tulbur─âri mintale. Ei au obiceiul de a-┼či men┼úine privirea mai mult timp pe anumite obiecte, ├«ns─â analizeaz─â mai pu┼úine puncte din imaginea de ansamblu.

Pe de alt─â parte, persoanele care sufer─â de tulburarea bipolar─â sau depresie sever─â au diferen┼úe mai subtile ├«n ceea ce prive┼čte vizualizarea unei imagini. Aceste trei afec┼úiuni mintale au simptome similare, motiv pentru care sunt greu de diagnosticat prin metodele tradi┼úionale.

Diagnostichează o tulburare mintală în doar 30 de minute

ÔÇ× Acest test ofer─â rezultate cu o acurate┼úe de 95% ┼či diagnosticheaz─â o tulburare mintal─â, care prin metodele tradi┼úionale ar fi recunoscut─â dup─â c├ó┼úiva ani, ├«n doar 30 de minuteÔÇŁ, a mai explicat Nair.

├Äns─â, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au m─ârturisit ca va mai fi nevoie de teste viitoare ├«nainte ca tehnologia s─â poat─â fi utilizat─â ├«n diagnosticarea pacien┼úilor.