Teste şi sfaturi pentru sănătatea vizuală

1 2 jpg jpeg

În cadrul conferinţei a fost prezentată şi pagina online www.ochi-sanatosi.ro, portal prin intermediul căruia românii pot identifica eventualele probleme oftamologice.

Pe site, persoanele pot găsi sfaturi legate de sănătatea oculară şi îşi pot testa vederea prin cele şapte teste: Testul aranjării culorilor, Testul Amsler, Test astigmatism, Testul Ishihara, Test adaptare vedere noapte/zi, Test de acuitate vizuală, Test de discromanţă.

În plus, pe portal se poate găsi cel mai apropiat doctor sau cabinet oftlamologic, indiferent de judeţul de provenienţă, dar pot fi puse şi întrebări specialiştilor.

,,În ultima perioadă tot mai mulţi tineri sunt depistaţi cu probleme oftamologice, precum hipermetrofia. Afecţiunile apar ca urmare a stilului de viaţă alert, dar şi a timpului tot mai mare petrecut în faţa calculatorului. Chiar dacă nu avem probleme cu vederea, important este să ne facem periodic un control oftamologic, cu atât mai mult după vârsta de 40 de ani, când consultaţia trebuie efectuată anual. Pe perioada verii trebuie să ne protejăm ochii cu ajutorul ochelarilor de soare cu filtru UV. Chiar şi copiilor le sunt indicaţi ochelarii de soare, însă nu pentru purtarea zilnică, ci pentru drumeţiile la munte sau vacanţa la mare”, a spus Monica Mihălţan, medic specialist oftalmologie de la Spitalul Colţea.

Sfat: Persoanele care se înscriu pe site începând cu data de 1 iunie 2012 pot beneficia de reduceri la serviciile medicale ale Spitalului Privat de Oftalmologie Europe Eye.