Testări gratuite pentru hepatita C

1 2 jpg jpeg

Cele 50.000 de testări fac parte din campania „Hepatita C nu doare. Doar ucide”, iniţiată de Alianţa Pacienţilor Cronici din România, împreună cu Institutul Naţional de Boli Infecţioase ,,Prof. Dr. Matei Balş” şi cu susţinerea laboratoarelor Bioclinica.

Persoanele care doresc să se testeze trebuie doar să se adreseze laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase ”Prof. Dr. Matei Balş” sau celui mai apropiat laborator Bioclinica (dintre cele 70 la nivel naţional) sau partener, solicitând testul gratuit de depistare a anticorpilor anti-HCV.

Lista laboratoarelor este disponibilă pe site-ul campaniei, www.afladec.net, sau la numărul de telefon 021.326.00.36, număr cu tarif normal.

Rezultatele testelor vor fi confidenţiale şi se vor putea ridica personal de la laboratorul unde a fost realizat testarea.

,,Azi avem alternativa vindecării în cazul acestei infecţii şi, ca atare, şi şansa prevenirii cirozei hepatice şi cancerului hepatic produse de acest virus. Testările sunt cu atât mai importante cu cât o persoană diagnosticată cu hepatita C are şansa ca în urma tratamentului să devină o persoană sănătoasă”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” din Bucureşti.

Pentru testare nu este necesară trimiterea de la medicul de familie.