Testări gratuite pentru depistarea osteoporozei

1 2 jpg jpeg

Campania este realizată cu sprijinul clinicilor Medic Line şi are ca scop identificarea persoanelor cu potenţial risc de osteoporoză sau care prezintă simptome specifice acestei afecţiuni. De asemenea, se urmăreşte informarea, consilierea şi educarea persoanelor privind prevenţia şi controlul osteoporozei, precum şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos.

“Prevenţia este o noţiune familiară în activitatea companiei noastre. Sub sloganul “Cel mai bun medicament este prevenţia”, lanţul de farmacii Centrofarm a iniţiat programul “Câştigă Viaţă” care îşi propune promovarea sănătăţii prin prevenţie. În acest scop, am decis să demarăm o nouă campanie, dedicată osteoporozei – o afecţiune frecvent întâlnită în România, mai ales în rândul femeilor. Împreună cu partenerul nostru, Medic Line, le oferim clienţilor Centrofarm posibilitatea de a se testa gratuit în farmacia Centrofarm Drumul Taberei nr. 80 din Bucureşti şi de a beneficia de sfaturile unora dintre cei mai buni specialişti în domeniu.”, declară Dr. Mirela Moroşanu, Director Medical Centrofarm.

“Preocuparea constantă din ultimii ani pentru tratarea corectă şi precoce a osteoporozei a condus la noi terapii antiosteoporotice, care nu numai că prezervă capitalul osos (aflat în continuă scădere în perioada postmenopauzei), dar îl şi creşte prin stimularea osteoformării. Aceste noi terapii osteoformatoare susţin speranţa medicilor implicaţi şi, totodată, a pacientelor aflate în suferinţă. În plus, efectul antifractură al terapiei se instalează rapid, înaintea apariţiei complicaţiilor, este relativ constant în timp şi se regăseşte atât la pacientele diagnosticate recent cu osteporoză, cât şi la pacientele care deja urmează alte terapii antiosteoporotice.”, declară Dr. Lucica Irina Grigoraşcu, Medic Primar Endocrinolog, Supraspecializare în Sexologie, Doctor în Ştiinţe Medicale, Medic Line.

Consultaţiile vor fi realizate de către două cadre medicale specializate, în incinta farmaciei Centrofarm Drumul Taberei 1 (str. Drumul Taberei nr.80, bl.C15, sector 6, Bucuresti), de luni până vineri, între orele 16:00 - 20:00. Programările se pot realiza direct în farmacie sau la Tel Verde 0800.07.03.07. Număruleste activ de luni până vineri, între orele 09:00-18:00.

În România, osteoporoza este o problemă de reală importanţă, în condiţiile în care studiile relevă faptul că una din trei femei suferă de-a lungul vieţii de o fractură osteoporotică, iar 80% dintre cei aflaţi la risc înalt de osteoporoză şi care au suferit deja cel puţin o fractură, nu sunt nici identificaţi, nici trataţi pentru osteoporoză.