Testări gratuite pentru depistarea astmului

1 2 jpg jpeg

În Bucureşti, testările, ce poartă numele de spirometrie, se pot face în Parcul Tineretului (intrarea în Parcul Copiilor) în perioada 12-13 mai, în intervalul 9.00-18.00.

Sub mesajul ,,Tu poţi avea astm. Astmul nu te are pe tine! Astmul poate fi controlat!” testările pentru depistarea astmului se pot face în perioada 7-18 mai şi la cabinetele medicale de specialitate din toată ţara.

,,Spirometria este nedurerosă şi simplu de făcut: seamănă întrucâtva cu testarea pentru determinarea nivelului de alcool în aerul expirat, pe care o fac poliţiştii şoferilor. Durează 5 minute, iar rezultatul se dă pe loc. Cu această ocazie, încurajăm persoanele care au probleme respiratorii, dar şi cele care sunt diagnosticate cu astm să-şi testeze funcţia plămânilor gratuit”, a spus prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

Mai multe informaţii legate de această boală, de modul în care poate fi ţinută sub control, dar şi lista cabinetelor din ţară unde pot fi realizate gratuit testările se pot găsi pe adresa www.invingeastmul.ro.

În cadrul campaniei de anul trecut 9.166 de persoane au fost testate la nivel naţional şi 1.045 doar în Parcul Tineretului din Bucureşti. Dintre acestea, 41% dintre au fost depistate cu probleme de respiraţie.