Terapie pentru vindecarea orbirii moştenită genetic

1 2 jpg jpeg

Fiind orb de mai mulţi ani, Tami Morehouse şi-a recuperat parţial vederea în urma acestei terapii. El a fost unul dintre cei 12 participanţi la studiu, care sufereau de o boală congenitală rară a retinei şi care a beneficiat de acest tratament experimental timp de trei ani.

Acestă cercetare a fost prima de acest gen care a arătat că terapia cu gene poate ajuta în cazul persoanelor care au moştenit orbirea.

În cadul studiului, participanţii au primit injecţii cu copii a unor gene sănătoase, disfuncţionale în cazul lor la nivelul ochilor. 10 dintre cei 12 participanţi au avut parte de îmbunătăţiri a vederii în urma acestui tratament.

,,A existat o oarecare grijă în ceea ce priveşte prima injecţie. Am crezut că va apărea un răspuns imunitar din partea organismului înainte de cea de-a doua injecţie, însă lucurile au decurs bine. La doar un an de la tratament, unul dintre copiii care au participat la studiu mergea pe bicicletă”, a afirmat Jean Bennett, profesor la Universitatea din Pennsylvania, SUA.