Telefonul mobil ne afectează tenul şi coloana vertebrală

1 2 jpg jpeg

Ne este la îndemână, putem ţine legătura în orice moment cu apropiaţii sau partenerii de afaceri. Mai mult, avem chiar şi internet pe el şi ne ajută să fim la curent cu cele mai noi informaţii, însă telefonul mobil nu ne aduce doar beneficii, ci şi o serie de prejudicii serioase.

Vorbeşti mult, te umpli de bube

Dacă obişnuim să ne lungim la vorbă când utilizăm telefonul mobil sau activităţile cotidiene implică folosirea frecventă a acestuia, la finalul conversaţiilor este posibil să ne alegem cu erupţii cutanate pe obrazul de pe partea pe care am ţinut mobilul, potrivit news.com.au. Pentru a preveni apariţia unor astfel de iritaţii, specialiştii ne sfătuiesc să utilizăm un dispozitiv hands-free.

Dă dureri de umeri

Fizioterapeuta Kirsten Lord susţine că în special smartphone-urile ne pun în pericol sănătatea coloanei vertebrale. Utilizarea unor astfel de mobile ne împiedică să ne menţinem poziţia normală a corpului şi astfel apar dureri de umeri şi gât pentru că nervii din zona cervicală au de suferit.

Ochii încep să te usture

Pentru că telefonul mobil are un display mic şi o mare parte din zi stăm şi ne uităm în el, este posibil să înceapă să ne usture ochii. Dacă nu facem pauze şi nu rărim utilizarea mobilului, există riscul să apară inflamaţii la nivel ocular.

Atenţie la radiaţiile wireless!

Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Orebro, din Suedia, arată că există o legătură între utilizarea frecventă a mobilului şi o proteină din lichidul cefalorahidian ce protejează creierul de influenţele externe. În special utilizarea dispozitivelor wireless cresc nivelul acestei proteine în sânge.

Citeşte continuarea articolului AICI