Telefonul mobil ne afecteaz─â tenul ┼či coloana vertebral─â

1 2 jpg jpeg

Ne este la ├«ndem├ón─â, putem ┼úine leg─âtura ├«n orice moment cu apropia┼úii sau partenerii de afaceri. Mai mult, avem chiar ┼či internet pe el ┼či ne ajut─â s─â fim la curent cu cele mai noi informa┼úii, ├«ns─â telefonul mobil nu ne aduce doar beneficii, ci ┼či o serie de prejudicii serioase.

Vorbe┼čti mult, te umpli de bube

Dac─â obi┼čnuim s─â ne lungim la vorb─â c├ónd utiliz─âm telefonul mobil sau activit─â┼úile cotidiene implic─â folosirea frecvent─â a acestuia, la finalul conversa┼úiilor este posibil s─â ne alegem cu erup┼úii cutanate pe obrazul de pe partea pe care am ┼úinut mobilul, potrivit news.com.au. Pentru a preveni apari┼úia unor astfel de irita┼úii, speciali┼čtii ne sf─âtuiesc s─â utiliz─âm un dispozitiv hands-free.

D─â dureri de umeri

Fizioterapeuta Kirsten Lord sus┼úine c─â ├«n special smartphone-urile ne pun ├«n pericol s─ân─âtatea coloanei vertebrale. Utilizarea unor astfel de mobile ne ├«mpiedic─â s─â ne men┼úinem pozi┼úia normal─â a corpului ┼či astfel apar dureri de umeri ┼či g├ót pentru c─â nervii din zona cervical─â au de suferit.

Ochii încep să te usture

Pentru c─â telefonul mobil are un display mic ┼či o mare parte din zi st─âm ┼či ne uit─âm ├«n el, este posibil s─â ├«nceap─â s─â ne usture ochii. Dac─â nu facem pauze ┼či nu r─ârim utilizarea mobilului, exist─â riscul s─â apar─â inflama┼úii la nivel ocular.

Atenţie la radiaţiile wireless!

Un studiu efectuat de cercet─âtorii de la Universitatea Orebro, din Suedia, arat─â c─â exist─â o leg─âtur─â ├«ntre utilizarea frecvent─â a mobilului ┼či o protein─â din lichidul cefalorahidian ce protejeaz─â creierul de influen┼úele externe. ├Än special utilizarea dispozitivelor wireless cresc nivelul acestei proteine ├«n s├ónge.

Cite┼čte continuarea articolului AICI