Tehnologie modernă de examinare a sânului

2 2 jpg jpeg

Utilizat ├«n 50 de ┼ú─âri, mamografia Selenia Dimension 3D Hologic de┼úine o tehnologie direct digital─â, permi┼ú├ónd vizualizarea imediat─â, at├ót a proiec┼úiilor, c├ót ┼či a imaginii 2D ┼či a imaginii recompuse 3D a s├ónului.

Inova┼úia este reprezentat─â de Softul C-view, prin intermediul c─âruia se realizez─â imagini 2D ├«n timpul vizualiz─ârii imaginilor de tomosintez─â, elimin├ónd expunerea ulterioar─â la radia┼úiile X ┼či reduc├ónd gradul de iradiere a s├ónului.

Tomosinteza sau mamografia tridimensional─â (3D) a s├ónului reduce interferen┼úa ┼či suprapunerile de ┼úesut prin captarea de imagini tridimesionale ale s├ónului ┼či eviden┼úiaz─â mult mai u┼čor leziunile canceroase, mai ales la femeile cu s├ónul dens, care prezint─â un risc crescut. Procedura este mai pu┼úin dureroas─â, s├ónul fiind a┼čezat ├«ntre un compresor ┼či o plac─â detector.

Beneficiile mamografiei digitale cu tomosintez─â sunt considerabile: detectarea cu acurate┼úe a cancerului, reducerea num─ârului de reexaminari ┼či, implicit, a costurilor aferente. Mai mult, procedura ├«nregistreaz─â performan┼úe crescute ├«n examinarea ┼úesutului mamar cu densitate mare, imaginile rezultate fiind disponibile pentru citire imediat─â ┼či stocare ├«ntr-un istoric personal al pacientului.

Mamografia digital─â cu tomosintez─â se recomand─â, cu prec─âdere, ├«n cazul predispozi┼úiei pacientului la cancerul mamar (existen┼úa ├«n familie a unor factori de risc de cancer mamar ┼či a unui istoric personal care favorizeaz─â apari┼úia bolii), pentru a descoperi leziuni noi sau pentru o a doua opinie.

Selenia Dimension 3D Hologic este disponibil în clinica Sanador Victoriei începând cu data de 5 mai.