Tehnologie modernă de examinare a sânului

2 2 jpg jpeg

Utilizat în 50 de ţări, mamografia Selenia Dimension 3D Hologic deţine o tehnologie direct digitală, permiţând vizualizarea imediată, atât a proiecţiilor, cât şi a imaginii 2D şi a imaginii recompuse 3D a sânului.

Inovaţia este reprezentată de Softul C-view, prin intermediul căruia se realizeză imagini 2D în timpul vizualizării imaginilor de tomosinteză, eliminând expunerea ulterioară la radiaţiile X şi reducând gradul de iradiere a sânului.

Tomosinteza sau mamografia tridimensională (3D) a sânului reduce interferenţa şi suprapunerile de ţesut prin captarea de imagini tridimesionale ale sânului şi evidenţiază mult mai uşor leziunile canceroase, mai ales la femeile cu sânul dens, care prezintă un risc crescut. Procedura este mai puţin dureroasă, sânul fiind aşezat între un compresor şi o placă detector.

Beneficiile mamografiei digitale cu tomosinteză sunt considerabile: detectarea cu acurateţe a cancerului, reducerea numărului de reexaminari şi, implicit, a costurilor aferente. Mai mult, procedura înregistrează performanţe crescute în examinarea ţesutului mamar cu densitate mare, imaginile rezultate fiind disponibile pentru citire imediată şi stocare într-un istoric personal al pacientului.

Mamografia digitală cu tomosinteză se recomandă, cu precădere, în cazul predispoziţiei pacientului la cancerul mamar (existenţa în familie a unor factori de risc de cancer mamar şi a unui istoric personal care favorizează apariţia bolii), pentru a descoperi leziuni noi sau pentru o a doua opinie.

Selenia Dimension 3D Hologic este disponibil în clinica Sanador Victoriei începând cu data de 5 mai.