Te treze┼čti greu diminea┼úa? Ceasul interior este de vin─â

1 2 jpg jpeg

La studiul, realizat de o echip─â de cercet─âtori de la Universitatea din Adelaide, Australia, au participat adolescen┼úi, dar ┼či persoane de v├órsta a treia.

Pentru a afla care sunt cauzele trezirilor dese din timpul nop┼úii, fie a trezirilor dificile de diminea┼ú─â, speciali┼čtii au analizat programul de somn al participan┼úilor.

Astfel, speciali┼čtii au observat c─â programul de somn pentru toate categoriile de v├órst─â s-a modificat ├«n ultimii ani.

,,Rezultatele studiului au ar─âtat c─â din ce ├«n e mai multe persoane, ├«n special tinerii, nu pot adormi noaptea ├«nainte de ora 2.00-3.00 de aceea ┼či trezirea diminea┼úa este din ce ├«n ce mai dificil─â. Nerespect├ónd ritmul natural al organismului, ceasul interior va avea tendin┼úa de a func┼úiona pentru mai mult de 24 de ore, devenind mai lentÔÇŁ, a precizat Leon Lack, conduc─âtorul studiului.

Av├ónd ├«n vedere c─â lipsa unui program de odihn─â poate influen┼úa activit─â┼úile zilnice ┼či poate duce la apari┼úia tulbur─ârilor de somn, cercet─âtorii vor continua studiul pentru a descoperi o terapie care s─â ajute la formarea unui orar al somnului.