Te simţi obosit? Iată ce fruct te poate ajuta!

2 jpg jpeg

Ei sus┼úin c─â antocianinele din fruct, un puternic antioxidant, sunt cele care ajut─â persoan─â s─â aib─â un nivel ridicat de energie, dar ┼či s─â fie redus─â starea de oboseal─â ┼či de stres. Doar 100 de grame de kiwi con┼úine 570 mg de antocianine.

Constat─ârile au ap─ârut ├«n urma studiului realizat de cercet─âtorii de la Universitatea din Otago, Noua Zeeland─â, la care au participat 54 de studen┼úi (de sex masculin), care obi┼čnuiau s─â consume pu┼úine fructe ┼či legume.

Dup─â ce au consumat pentru o perioad─â mai lung─â de timp kiwi, speciali┼čtii au observat c─â participan┼úii au ├«nceput s─â aib─â un nivel mai ridicat de energie ┼či s─â se simt─â mai bine.

,,Doza ridicat─â de vitamina C din fructele de kiwi este cea care ajut─â la sporirea nivelului de energieÔÇŁ, a afirmat Margreet Vissers, profesor la Centrul de Cercet─âri a Universit─â┼úii din Otago.

Studiile realizate de-a lungul timpului au ar─âtat c─â persoanele care obui┼čnuiesc s─â consume kiwi au un risc mai redus de formare a cheagurilor de s├ónge, de apari┼úie a problemelor respiratorii, cardiace, dar ┼či a celor de la nivelul colonului.

Rezultatele cercet─ârii au fost publicate ├«n Jurnalul de ┼×tiin┼úe Nutri┼úionale.