Te enervezi rapid? Iat─â la ce e┼čti predispus!

1 2 jpg jpeg

Rezultatele celui mai recent studiu ├«n domeniu au ar─âtat b─ârba┼úii care se enerveaz─â din orice ┼či care au des accese de furie, cum sunt cele care apar frecvent ├«n trafic, au un risc mai ridicat de deces timpuriu, chiar ├«nainte de ├«mplinirea v├órstei de 70 de ani.

Pentru cercetare, speciali┼čtii de la Universitatea de Stat din Iowa (SUA) au folosit datele de la un studiu care a avut loc ├«n perioada 1968 ┼či 1972 ┼či la care au participat mai mul┼úi b─ârba┼úi cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 20 ┼či 40 de ani.

În acest interval, participanţii au răspuns la mai multe întrebări an de an, chestionare legate de nivelul lor de iritare, de crizele de nervi.

Astfel, ├«n func┼úie de r─âspunsurile voluntarilor, de problemele de s─ân─âtate ┼či de v├órsta la care au decedat, cercet─âtorii au ajuns la concluzia c─â cei care aveau mai des crize de furie au avut un risc mai ridicat de deces timpuriu.

ÔÇ×Exist─â o leg─âtur─â direct─â ├«ntre st─ârile de nervi ┼či procesele psihologice negative. Rezultatele studiului nostru au ar─âtat c─â st─ârile dese de furie pot cre┼čte riscul de deces timpuriuÔÇť, au afirmat cercet─âtorii care au participat la studiu.