Te enervezi rapid? Iată la ce eşti predispus!

1 2 jpg jpeg

Rezultatele celui mai recent studiu în domeniu au arătat bărbaţii care se enervează din orice şi care au des accese de furie, cum sunt cele care apar frecvent în trafic, au un risc mai ridicat de deces timpuriu, chiar înainte de împlinirea vârstei de 70 de ani.

Pentru cercetare, specialiştii de la Universitatea de Stat din Iowa (SUA) au folosit datele de la un studiu care a avut loc în perioada 1968 şi 1972 şi la care au participat mai mulţi bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani.

În acest interval, participanţii au răspuns la mai multe întrebări an de an, chestionare legate de nivelul lor de iritare, de crizele de nervi.

Astfel, în funcţie de răspunsurile voluntarilor, de problemele de sănătate şi de vârsta la care au decedat, cercetătorii au ajuns la concluzia că cei care aveau mai des crize de furie au avut un risc mai ridicat de deces timpuriu.

„Există o legătură directă între stările de nervi şi procesele psihologice negative. Rezultatele studiului nostru au arătat că stările dese de furie pot creşte riscul de deces timpuriu“, au afirmat cercetătorii care au participat la studiu.