Te doare gâtul? Iată ce medicament trebuie să eviţi!

1 2 jpg jpeg

De exemplu, pastilele care conţin ibuprofen împiedică procesul de recuperare a organismului, ceea ce face ca durerea în gât să nu treacă pentru o perioadă mai lungă de timp.

În schimb, medicamentele care au în compoziţie paracetamol sau spray-urile anestezice pentru gât aduc mai multe beneficii în cazul acestei probleme.

În urma mai multor analize, specialiştii de la Universitatea din Southampton au descoperit că în timp ce combinaţia dintre paracetamol şi ibuprofen nu este indicată, doar medicamentele care conţin ibuprofen întârzie procesul de vindecare. Mai mult, această substanţă activă poate afecta negativ progresia bolii.

,,Este posibil ca medicamentul să interfereze cu sistemul imunitar, ceea ce face ca simptomele răcelii şi a gripei să se prelungească. Având în vedere că acestea sunt concluziile la care am ajuns în urma studiului, important este ca persoanele care suferă de dureri în gât să apeleze la pastile care conţin paracetamol şi nu ibuprofen”, a precizat Paul Little, profesor la Universitatea din Southampton, SUA.

Specialiştii susţin că efectele ibuprofenului se pot explica şi datorită faptului că el este un antiinflamator şi nu un analgezic la bază, de aceea interacţiunea sa cu imunitatea.