Te doare capul? Iat─â care poate fi motivul!

1 2 jpg jpeg

Dup─â ce au f─âcut mai multe studii, cercet─âtorii au aflat c─â trecerea brusc─â de la vremea rece la cea cald─â sau invers poate declan┼ča dureri de cap de intesitate medie.

,,Sensibilitatea pe care o resimte organismul la schimb─ârile de temperatur─â poate duce la apari┼úia durerilor de cap u┼čoare sau chiar a celor mai mari. Aceste dureri nu apar la fiecare persoan─â, ci sunt cazuri ┼či cazuri. Cel mai indicat este ca persoanele s─â se odihneasc─â suficient, s─â se hidrateze ┼či s─â evite, pe c├ót posibil, expunerea la soare la orele pr├ónzuluiÔÇŁ, a afirmat Shuu-Jiun Wang, autorul studiului ┼či medic la Spitalul ,,Taipei VeteransÔÇŁ din Taiwan, din China.

Întâlnite la din ce în ce mai multe persoane, durerile de cap pot fi de multe ori însoţite de senzaţia de greaţă sau sensibilitatea la lumină.

Pe l├óng─â schimb─ârile de temperatur─â, al┼úi factori care pot declan┼ča migrenele sunt: tulbur─ârile hormonale, alimenta┼úia precar─â, stresul, medicamentele, mirosurile neobi┼čnuite ┼či efortul fizic mare.

Rezultatele studiului au fost prezentate ├«n cadrul Sesiunii Anuale a ,, American Headache SocietyÔÇŁ din Los Angeles, SUA.