Te-ai îndrăgostit? Iată ce se întâmplă în creierul tău!

1 2 jpg jpeg

Astfel, cercetătorii au corelat atât efectele oxitocinei cât şi ale consumului de alcool asupra creierului şi au ajuns la concluzia că între cei doi compuşi există asemănări incredibile, singura diferenţă fiind că aceştia vizează diferiţi receptori din creier, însă provoacă acţiuni comune.

Atunci organismul secretă hormonul numit oxitocină, creierul percepe situaţiile dificile ca fiind mai uşor de manevrat, în timp ce frica şi anxietatea sunt şi ele mult diminuate, efecte similare, de altfel, consumului de alcool.

Şi rezultatele anterioare au arătat că acest hormon este în strânsă legătură şi cu riscul de depresie postanatală. Mai exact, oamenii de ştiinţă elveţieni de la Universitatea din Basel au ajuns la această concluzie după ce au observat că femeile cu un nivel mai scăzut al acestui hormon sunt mai expuse acestui tip de tulburare.

Gravidele cu un nivel scăzut de oxitocină sunt cele mai expuse a face depresie în mai puţin de două săptămâni după ce au născut. Pe baza acestor observaţii, s-ar putea crea tratamente pe bază de oxitocină pentru femeile aflate la risc.