Taţii, mai puţin predispuşi problemelor cardiace

1 2 jpg jpeg

Rezultatele cercetării au dus la apariţia unor noi întrebări legate de posibila legătură biologică dintre starea de sănătate a bărbaţilor şi infertilitate.

Studiul a fost realizat pe 135.000 de bărbaţi, membri ai Asociaţiei Americane a Persoanelor Pensionate, pe o perioadă de 10 ani. La începutul cercetării, nici unul dintre bărbaţi nu fusese diagnosticat cu probleme cardiace şi toţi erau fie căsătoriţi, fie divorţaţi. Mai mult, 9 din 10 participanţi la studiu, a căror vârsta medie era de 63 de ani, aveau copii.

,,Având în vedere că aproximativ o treime din genomul uman de sex masculin este implicat în reproducere, nu este surprinzător că infertilitatea poate cauza anumite afecţiuni”, a afirmat Michael Eisenberg, profesor la Universitatea Standford, SUA.

Pe parcursul celor 10 ani de studiu, aproximativ 10% dintre participanţi au decedat şi doar unul din 5 bărbaţi au fost fost diagnosticaţi cu afecţiuni ale inimii.

Şi studiile anterioare au arătat că bărbaţii care locuiesc singuri sunt mai predispuşi la boli decât cei care au familie şi care au astfel mai multă grijă de ei.