Tărtăcuţa amară, sursă de INSULINĂ VEGETALĂ. Află care sunt bolile pe care le vindecă leguma

Tărtăcuţa amară, legumă cunoscută şi sub denumirea de karela, pepenele amar sau goya este una dintre cele mai amare legume din întreaga lume. Deşi mai puţin cunoscută la noi, această legumă este considerată de cercetători o adevărată minune a naturii datorită proprietăţilor sale curative rar întâlnite. La prima vedere, leguma arată ca un castravete, dar cu umflături. Înfloreşte în climat umed şi cald astfel încât se găseşte de obicei în America de Sud şi în ţările din Asia. În ciuda gustului său amar, aproape insuportabil, karela conţine multe substanţe nutritive de excepţie. Această comoară naturală, mai ales pentru diabetici, are în structura sa 17 aminoacizi, din care 16 sunt identici cu aminoacizii insulinei bovine. Spre deosebire de insulina extrasă din microorganisme modificate genetic, cea vegetală are marele avantaj de a fi lipsită de reacţii adverse şi contraindicaţii. Principalele proprietăţi ale acestei legume sunt: hipoglicemiantă, hipocolesterolemiantă, reminalizantă, vitaminizantă, antibiotică, antitumorală, antivirală, stimulantă pentru sistemul imunitar, antiparazitară. Descoperirile ştiintifice care au analizat compoziţia tărtăcuţei amare au confirmat o listă impresionantă de vitamine şi minerale, dintre care amintim vitaminele B1, B6, B9, B12, C, E, K sau A şi minerale precum calciul, potasiul, sodiul şi fierul. Este o sursă excelentă de magneziu, mangan, fibre dietetice, acid folic, zinc şi fosfor. Conţine de două ori mai mult betacaroten decât broccoli, este bogată în fier, conţine de două ori mai mult potasiu decât o banană şi de două ori mai mult calciu decât spanacul. Utilizată în mod tradiţional şi în tratarea stăărilor de iritare şi de inflamare a organismului, tărtăcuţa amară are certe proprietăţi calmante şi antiinflamatorii şi merită introdusă în dietele de detoxifiere a organismului. În ce priveşte proprietăţile terapeutice ale tărtăcuţei amare, în special persoanele care suferă de diabet zaharat ar putea beneficia din plin de consumul moderat de karela. Iată care sunt beneficiile consumului de tărtăcuţă amară. 1. Este singura sursă naturală de insulină vegetală, fiind o comoară pentru diabetici Citeşte mai departe ca să afli cum tratezi diabetul cu ajutorul tărtăcuţei amare şi alte 7 boli în care poţi folosi această plantă în TRATAMENTE NATURISTE