Sute de mii de românce pot afla dacă sunt sau nu suspecte de o boala gravă: endometrioza

1 2 jpg jpeg

Platforma online este o iniţiativă a doctorului timişorean Voicu Simedrea, medic primar ginecologie-obstetrică specializat în chirurgia endometriozei, căruia îi s-au alăturat unii dintre cei mai experimentaţi medici din Europa în endometrioză: dr. Horace Roman – ambasador al Societăţii Mondiale de Endometrioză, şi dr. Jörg Keckstein – specialist în chirurgie minim invazivă şi şef al primului Centru de Endometrioză de grad III din Austria.

Proiectul este dezvoltat şi cu sprijinul unor paciente care doresc să-şi împărtăşească experienţa despre gestionarea endometriozei. Website-ul este şi o sursă de informare pentru medici, fiind puţini medici în România care cunosc această boală, dar şi mai puţini sunt specializaţi în diagnosticarea şi tratarea ei. Nu avem statistici pe această afecţiune

„De ani de zile văd că pacientele se confruntă cu lipsă de informaţie în ceea ce priveşte endometrioza sau au informaţii eronate. Din păcate, pentru că boala este una recent descoperită informaţiile sunt puţine.

Este important să existe cel puţin o platformă de informare care să conţină date oferite de specialişti, în care pacientele şi potenţialele paciente să aibă încredere. De asemenea, câteva paciente şi-au arătat disponibilitatea de a se implica în campanii de conştientizare a endometriozei, astfel că această platformă, endometrioză.ro, a venit ca un proiect comun al cărui scop este informarea corectă, informarea pentru prevenţie şi informarea pentru tratament”, a declarat dr. Voicu Simedrea despre implicarea sa în acest proiect.