Suplimentele pot reduce riscul de diabet în sarcină

1 2 jpg jpeg

Beneficiile suplimentelor nu sunt puţine la număr, susţin specialiştii, care amintesc că cercetările anterioare au arătat că ele pot creşte şi şansele de fertilitate în cazul femeilor care au ovare polichistice.

Riscul de apariţie a diabetului gestaţional este mai mare la femeile supraponderale, la cele obeze sa la cele care mai au în familie astfel de cazuri.

Pentru cercetare, specialiştii au selectat 220 de femei însărcinate, care mai avea în familie cazuri de diabet de tip II.

Jumătate dintre participante au primit suplimente de două ori pe zi împreună cu acid folic, în timp ce gravidele din cel de-al doilea grup au luat doar acid folic pe tot parcursul sarcinii.

La finalul studiului, cercetătorii au observat că 6% dintre gravidele din primul grup au dezvoltat diabet gestaţional, în timp ce în al doilea grup au fost diagnosticate cu aceeaşi afecţiune 15% dintre participante.

,,Având în vedere că nu există în prezent un tratament care să prevină diabetul gestaţional, rezultatele obţinute sunt promiţătoare. Pentru mai multă siguranţă vom realiza şi alte studii pe grupuri mai mari de femei înainte de a recomada aceste suplimente gravidelor”, a afirmat Wanda Nicholson, cercetător la Universitatea de Nord din Carolina, SUA.

Suplimentele nutritive folosite pe perioada cercetării conţineau fructe şi cereale, dar nu în doze foarte mari.