Suferi lunar de sindromul premenstrual? Iată ce rişti!

1 2 jpg jpeg

Lăsată netratată, hipertensiunea poate favoriza apariţia altor probleme de sănătate, printre care cele cardiovasculare, problemele renale, oftalmologice şi chiar demenţa.

Pentru a vedea care este legătura dintre simptomele sindromului premenstrual şi hipertensiunea arterială, specialiştii de la Universitatea din Massachusetts (SUA) au urmărit timp de 20 de ani starea de sănătate a 3.500 de femei, cu vârsta medie de 20 de ani.

Dintre participante, aproape o treime sufereau de simptomele sindromului premenstrual: schimbări de stare, stări de somnolenţă sau dureri de cap.

După ce eu efectuat şi mai multe teste medicale, cercetătorii au ajuns la concluzia că voluntarele care treceau lună de lună prin astfel de stări avea valori mai ridicate ale tensiunii arteriale, spre deosebire de participantele care nu aveau lunar astfel de simptome.

„Hipertensiunea arterială este unul dintre principalii factori de risc pentru multe dintre problemele cardiace, printre care atacul de cord, accidentul vascular cerebral şi insuficienţa cardiacă. Important este ca medicii să depisteze din timp care dintre paciente trec lunar prin sindromul premenstrual şi să găsească o soluţie pentru a preveni apariţia hipertensiunii arteriale“, a afirmat Elizabeth Bertone-Johnson, cercetător în cadrul Universităţii din Massachusetts.