Sucul natural de portocale are efect benefic asupra funcţiilor cognitive

1 2 jpg jpeg

├Än cadrul studiului au participat persoane v├órstnice, f─âr─â probleme de s─ân─âtate deosebite. Ele au consumat zilnic, timp de dou─â luni, dou─â pahare mari de suc de portocale "Fresh" (├«n total 500 de mililitri), foarte bogat ├«n flavanoni, subgrup─â de flavonoide, pigmen┼úi cu propriet─â┼úi antioxidante dovedite. Urm─âtoarele opt s─âpt─âm├óni sucul de portocale a fost ├«nlocuit cu o alt─â b─âutur─â, s─ârac─â ├«n flavanoni. ├Änainte ┼či dup─â fiecare din aceste perioade, cercet─âtorii au supus participan┼úii la teste cognitive (memorie, judecat─â, rezolvarea problemelor, aten┼úie, etc.) ,,Func┼úiile cognitive globale s-au ├«mbun─ât─â┼úit semnificativ dup─â cele dou─â luni ├«n care s-a consumat suc extrem de concentrat ├«n flavanoni", explic─â cercet─âtorii. Beneficiile nu sunt spectaculoase, dar ele exist─â ├«n mod real ├«ndeosebi ├«n privin┼úa memoriei. Speciali┼čtii apreciaz─â c─â rezultatele ar trebui s─â ├«ncurajeze o mai bun─â studiere a efectului alimentelor ┼či al b─âuturilor bogate ├«n flavanoni asupra capacit─â┼úilor cerebrale ┼či mai ales asupra declinului cognitiv.