Sucul de roşii, de ajutor în perioada menopauzei

1 2 jpg jpeg

Mai mult, specialiştii susţin că efectele sunt mai puternice atunci când se bea sucul de roşii decât atunci când se consumă leguma.

La cercetarea, publicată în Jurnalul Medical ,,Nutrition”, au participat 95 de femei (cu vârsta cuprinsă între 40 şi 60 de ani) care sufereau de stări de iritabilitate, de transpiraţii nocturne, de bufeuri sau de stări de anxietate.

Pe perioada celor opt săptămâni de studiu, voluntarele au consumat zilnic câte 200 ml de suc de roşii. După ce le-au verificat ritmul cardiac, valoarea tensiunii arteriale, nivelul colesterolului, dar şi prezenţa simptomele specifice menopauzei, specialiştii de la Universitatea Medicală din Tokyo au observat că după doar patru săptămâni în care participantele au consumat suc de roşii li s-a redus colesterolul şi li s-a normalizat valoarea tensiunii arteriale.

,,Una dintre substanţele care se găseşte în sucul de roşii aduce beneficii în cazul simptomelor specifice perioadei de menopauză. Compusul este cunoscut sub numele de acid gama-aminobutiric”, a precizat Steven A. Rabin, medic ginecolog specializat în problemele menopauzei.