Sucul de roşii, aliat al recuperării după efort

1 2 jpg jpeg

Specialiştii spun că roşiile conţin substanţe precum sărurile minerale, care ajută la recuperarea musculară şi fac ca vasele de sânge să revină la normal după ce au fost dilatate în timpul exerciţiilor.

Cercetarea a fost realizată de oamenii de ştiinţă din Grecia pe 15 atleţi, pe o perioadă de două luni. Înainte şi după fiecare sesiune de exerciţii fizice specialiştii le-au analizat semnele vitale.

Nouă dintre atleţi au primit ca ajutoare pentru recuperarea musculară suc de roşii, în timp ce ceilalţi au consumat băuturi energizante.

Rezultatele studiului au arătat că atleţii care au băut suc de roşii nu au avut febră musculară, iar nivelul de glucoză a revenit mai rapid la limitele normale.

,,Antioxidanţii din roşii sunt recunoscuţi pentru proprietăţile lor de combatere a cancerului şi a problemelor cardiace. Sucul este cel care reduce daunele procesului oxidativ, mai exact daunele de la nivel celular, de după exerciţiile fizice”, au precizat specialiştii de la laboratorul de Stat de Chimie din Grecia.

Cercetarea a fost publicată în Jurnalul ,,Food and Chemical Toxicology”.