Sucul de portocale, porţia zilnică de frumuseţe

1 2 jpg jpeg

Ei atribuie toate aceste beneficii vitaminei C, potasiului şi acidului folic din portocale, care sunt esenţiale pentru producerea de colagen (proteină complexă din piele, cartilaje).

În plus, carotenul, pigmentul galben-portocaliu din portocale ajută la îmbunătăţirea elasticităţii pielii şi o protejează de razele puternice ale soarelelui pe perioada sezonului cald.

Un pahar de 200 de ml de suc de portocale conţine în medie 60 de grame de vitamina C, ceea ce reprezintă doza zilnică recomandă pentru un adult.

,,În cazul consumului zilnic de suc proaspăt de portocale se potriveşte zicală <<Eşti ceea ce mănânci>>. Vitaminele şi mineralele din portocale aduc beneficii nu numai sănătăţii, ci şi aspectului fizic, ceea ce e foarte important pentru femei”, a afirmat Amanda Ursell, specialist în nutriţie.

La cercetare au participat aproximativ 200 de femei care lucrează în industria de frumuseţe şi care sunt membre a ,,Cosmetic Executive Women”.

După ce au completat mai multe chestionare, 65% dintre specialiştii în frumuseţe au spus că recomandă clienţilor consumul zilnic de suc proaspăt de portocale, iar rezultatele sunt vizibile la nivelul unghiilor, părului şi tenului.