Sucul de ananas este de 5 ori mai eficient decât siropul de tuse

1 2 jpg jpeg

În plus, un pahar de ananas conţine apriximativ 50% din necesarul zilnic de vitamina C, care reglează metabolismul şi ajută la conversia energiei. Ananasul conţine şi o cantitate însemnată de mangan, un mineral care stimulează absorbţia calciului în organism şi metabolizează carbohidraţii şi grăsimile.

Ca antiinflamator, bromelaina poate fi folositoare în artrita reumatoidă. Într-un studiu preliminar, 73% din pacienţii cărora li s-a dat suplimentul timp de 3 săptămâni-13 luni au semnalat rezultate de la bune la excelente.

Bromelaina pare să reducă vâscozitatea mucusului, ceea ce poate fi de folos în tratamentul astmului sau al bronşitei cronice. Şi-a dovedit, totodată, eficienţa în tratarea sinuzitelor. Alte studii arată că enzimă poate ajuta la absorbţia antibioticelor, cum ar fi Amoxicilina şi Penicilina.

Sucul de ananas tratează tusea persistentă

Consumul de suc de ananas calmează durerile de gât şi ajută la deblocarea mucusului din plămâni sau sinusuri, care provoacă episoade de tuse, strănut sau alte infecţii dureroase.

Astfel, în urma unui studiu publicat în ,,DerDer Pharma Chemica”, în 2010, oamenii de ştiinţă au descoperit că sucul natural de ananas, în combinaţie cu sare, piper şi miere, poate dizolva mucusul din plămâni în cazul pacienţilor bolnavi de tuberculoză.

Iată reţeta pe care o poţi prepara şi tu pentru calmearea tusei:

- o cană de suc de ananas proaspăt; - un sfert de cană de suc de lămâie; - o bucată mică de ghimbir (rasă); - o lingură de miere; - jumătate de linguriţă de piper cayenne.

Amestecă ingredientele şi consumă câte un sfert din această combinaţie de 2-3 ori pe zi.