Sucul care te ajut─â s─â te concentrezi mai u┼čor

1 2 jpg jpeg

Sucul de portocale energizeaz─â la fel de mult ca ┼či o can─â de cafea. Fiind des asociat consumul de suc de portocale cu micul dejun, speciali┼čtii au aflat c─â de b─âutura ├«mbun─ât─â┼úe┼čte vigilen┼úa, puterea de concentrare, dar ┼či viteza de reac┼úie a persoanei.

Mai mult, efectele sucului de portocale sunt vizibile pentru mai multe ore, ceea ce o ├«l face s─â fie la fel de energizant ca ┼či cafeaua.

De exemplu: cei care beau un pahar de suc de portocale la micul dejun sunt energiza┼úi p├ón─â la orele pr├ónzului. ├Än cadrul cercet─ârii, speciali┼čtii de la Universitatea Reading din Marea Britanie i-au supus pe cei 24 de participan┼úi de sex masculin la mai multe teste cognitive pe parcursul a dou─â zile.

În prima zi, voluntarii au consumat un pahar de suc de portocale înainte să înceapă testul, iar în cea de-a doua zi ei au băut o băutură care semăna cu sucul de portocale, dar care conţinea mai mult zahăr.

Astfel, rezultatele obţinute la teste au fost mai bune în prima zi de studiu, spre deosebire de cea de-a doua zi.

Sucul care te ajut─â s─â te concentrezi mai u┼čor:

ÔÇ×Efectele energizante ale sucului de portocale se datoreaz─â ├«n mare parte flavonoidelor din con┼úinut, compu┼či care se g─âsesc ├«n multe fructe ┼či legume, printre care ┼či citricele. Aceste substan┼úe ├«mbun─ât─â┼úesc circula┼úia sangvin─â la nivel cerebral, ceea ce u┼čureaz─â transmiterea de informa┼úii ├«ntre celulele creieruluiÔÇť, a afirmat Daniel Lamport, cercet─âtor ├«n cadrul Universit─â┼úii Reading.

Cercet─âtorii sus┼úin c─â un consum de doar 240 ml de suc de portocale la primele ore ale dimine┼úii ajut─â la cre┼čterea capacit─â┼úii de aten┼úie, de concentrare ┼či de memorie pentru un interval de ┼čase ore.