Sucul care scade tensiunea arterial─â ┼či reduce riscul de AVC

1 2 jpg jpeg

Specialil┼čtii sus┼úin c─â responsabil de aceste beneficii este unul dintre compu┼čii care se g─âsesc ├«n citrice, cunoscut sub numele de hesperidin─â, care are proprietatea de a cre┼čte fluxul de s├ónge din organism, inclusiv cel care ajunge la creier.

La aceste concluzii au ajuns oamenii de ┼čtiin┼ú─â dup─â ce au m─âsurat cu ajutorul unui dispozitiv numit fluximetru doppler fluxul sangvin prin piele cu ajutorul unui fascicul laser.

Dup─â ce au analizat obiceiurile alimentare ale participan┼úilor la studiu ┼či au f─âcut m─âsur─âtorile cu acest dispozitiv, cercet─âtorii au observat c─â cei care obi┼čnuiau s─â consume mai des suc de portocale aveau valori apropiate de cele normale ale tensiunii arteriale.

De asemenea, ├«n cazul lor ┼či predispozi┼úia pentru AVC era mult mai redus─â, spre deosebire de voluntarii care nu consumau citrice, respectiv suc de citrice.

ÔÇ×Pe l├óng─â dozele mari de vitamine ┼či de minerale pe care le aduce organismului, sucul de portocale completeaz─â lista alimentelor care ajut─â la prevenirea hipertensiunii arteriale ┼či a accidentului vascular cerebralÔÇť, au afirmat speciali┼čtii care au participat la studiu.

Ace┼čtia sus┼úin c─â riscul de AVC se reduce ┼či dac─â obi┼čnuim s─â includem ├«n diet─â urm─âtoarele alimente: legume crucifere (varz─â, broccoli), spanac, salat─â verde, cartofi, ardei gra┼či, fasole, mure, fructe oleaginoase, dar ┼či cereale integrale.