Sucul care reduce neplăcerile specifice menopauzei

1 2 jpg jpeg

În urma mai multor analize, specialiştii au descoperit că femeile care obişnuiesc să bea câte 200 ml de suc de roşii pe zi, timp de opt săptămâni, resimt mai puţin simptomele menopauzei, dar au şi un risc mai redus de apariţie a problemelor cu colesterolul şi a stărilor de anxietate.

În cadrul cercetării, o parte dintre cele 93 de participante au consumat suc de roşii, în timp ce celelalte au primit o altă băutură.

După ce le-au făcut mai multe analize medicale, cercetătorii au observat că voluntarele care au primit suc de roşii nu au simţit la fel de mult simptomele specifice perioadei de menopauză, spre deosebire de cele care au consumat o altă băutură.

Prima categorie de participante au spus că după consumul de suc de roşii nu au mai fost la fel de irascibile, nu au mai suferit la fel de mult de transpiraţii nocturne sau de stări de anxietate.

,,Substanţele din sucul de roşii sunt cele care ajută la reducerea neplăcerilor specifice perioadei de menopauză. Acidul gama aminobutiric, din compoziţia sucului, este cel care acţionează ca hormonul estrogen, ceea ce face ca simptomele menopauzei să nu mai fie la fel de intens resimţite”, au afirmat oamenii de ştiinţă.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Nutriţia”.