Sucul care are grijă de sănătatea inimii

1 2 jpg jpeg

Rezultatele celor mai recente studii au arătat că un pahar de suc pe zi ajută la protejarea vaselor de sânge şi reduce riscul de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare.

Beneficiile sunt date de substanţele cunoscute sub numele de flavonoizi, compuşi care se găsesc ân cantitate mare în sucurile de citrice.

De asemenea, efectul protector apare şi dacă persoana consumul fructul ca atare, nu doar sub formă de suc. La cercetarea, realizată de specialiştii de la Institutul Naţional de Cercetări în domeniul Agriculturii din Clermont-Ferrand (Franţa), au participat 48 de femei, cu vârsta cuprinsă între 50 şi 65 de ani, unele dintre ele fiind predispuse bolilor cardiace.

Jumătate dintre participante au consumat zilnic, pe toată perioada studiului, o cantitate de 340 ml de suc de grepfrut, în timp ce celelalte au băut un suc similar, dar care nu conţinea favonoizi.

La finalul celor câteva luni de studiu, cercetătorii au verificat starea de sănătate a participantelor. Astfel, ei au ajuns la concluzia că voluntarele care au consumat suc de grepfrut aveau o stare de sănătate mai bună a vaselor de sânge, spre deosebire de celelalte.

,,Femeile care au trecut de perioada de menopauză îşi pot păstra sănătate vasculară dacă beau în fiecare zi câte un pahar de suc de grepfrut”, au afirmat specialiştii care au participat la studiu.

Concluziile studiului au fost publicate Jurnalul Clinic American de Nutriţie.