Sucul care „are grijă“ de nivelul tensiunii arteriale

1 2 jpg jpeg

Rezultatele cercetării realizate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California (SUA) au arătat că doar un sfert de pahar din această băutură, consumat pe zi, nu numai că are grijă de tensiunea arterială, ci aduce beneficii şi în cazul persoanelor care fac des mişcare.

Dacă se consumă suc de sfeclă înainte de a face mişcare creşte şi toleranţa organismului la exerciţii fizice de intensitate mai mare. În plus, cantitatea mare de nitraţi din legumă ajută la normalizarea tensiunii arteriale atunci când se face sport.

La cercetare au participat 14 de bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 30 de ani. Pe tot parcursul studiului, o parte dintre voluntari au consumat 70 ml de suc de sfeclă pe zi, în timp ce ceilalţi au băut aceeaşi cantitate de suc, preparat din legume care conţineau o cantitate mai mare de nitraţi.

După ce au fost puşi să facă mişcare mai intens, cercetătorii au observat că participanţii care din cel de-al doilea grup au făcut mai uşor faţă exerciţiilor fizice şi au avut un nivel al tensiunii arteriale cât mai aproape de cel normal.

„Sfecla roşie influenţează direct sănătatea inimii, mai ales că leguma are o concentraţie crescută de nitraţi alimentari, care au rolul de a regla hipertensiunea arterială. Sucul acestei legume aduce beneficii şi persoanelor care obişnuiesc să facă mişcare“, a afirmat Charles Stebbins, cercetător în cadrul Universităţii din California.