Studiu: Hrana organică nu are mai mulţi nutrienţi

2 jpg jpeg

Specialiştii de la Universitatea Stanford au ajuns la această concluzie după ce au analizat peste 200 de studii care comparat efectele consumului de alimente organice cu cele ale produselor non-organice.

Mai precis, au fost analizate prin comparaţie legume, fructe, cereale integrale, carne, ouă de pui şi lapte.

Cercetătorii au observat că între cele două categorii de alimente nu există diferenţe în ceea ce priveşte cantitatea de nutrienţi, observându-se totuşi o cantitate semnificativ mai mare de fosfor în alimentele organice.

De asemenea, laptele organic conţine mai mulţi acizi graşi Omega-3, însă acest lucru a fost scos în evidenţă doar de câteva studii.

Diferenţele sunt, evident, mai mari în ceea ce priveşte cantitatea de pesticide. Mai mult de un sfert din produsele convenţionale conţin urme de pesticide, acestea fiind prezente în doar 7% din hrana organică.

De asemenea, carnea de porc şi cea de pui de origine organică au cu 33% mai puţine bacterii rezistente la antibiotice.